Risicoherkenning door niet operationeel personeel (VL06)

Deze training is alleen in-company mogelijk, wilt u meer informatie hierover?
Neem dan contact op met AdviSafe op telefoonnummer 0223 54 00 00 of via emailadres vl@advisafe.com

Deze training gaat over de rol van niet operationeel ondersteunend personeel die in hun rol een belangrijke bijdrage leveren aan veilig samenwerken.

Begrijpen waarom mensen fouten maken en hoe je veilig gedrag kan beïnvloeden door het creëren van gunstige omstandigheden vanuit een ondersteunende rol. Je Leert observeren en gevaren te herkennen.

Voor wie?

Niet operationeel ondersteunend personeel

Waar en wanneer?

Deze training duurt 1 dag en is alleen in-company mogelijk, wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0223 54 00 00 of emailadres vl@advisafe.com

Programma, onderwerpen

  1. Veiligheidscultuur en de veiligheidsladder: wat is ieders rol zowel operationeel als niet operationeel
  2. Menselijk gedrag: waardoor gebeuren ongevallen? Hoe  beïnvloed je gedrag van collega’s aan de voorkant vanuit een ondersteunende rol?
  3. Herkennen van gevaren op het eigen werk
  4. Oefenen met een kantoorsafari

Werkwijze

Stafmedewerkers (kantoor) staan niet dagelijks in de bouwput maar hebben wel een rol te spelen in het uitdragen van de veiligheidsboodschap. Zij kunnen zich afvragen:  welke impact hebben mijn beslissingen op de veiligheid van de mensen buiten? Zij kunnen bijvoorbeeld in hun ondersteunende rol invloed hebben op veilig samenwerking door hun bijdrage aan goede werkvoorbereiding en planning. Vaak worden zij in veel gevallen ook gevraagd om werkplekinspecties en rondgangen uit te voeren. In deze trainen leren zij gevaren op het werk te herkennen?  Zij leren bij twijfel (deskundige) ondersteuning in te roepen. Al deze aspecten belichten we in een interactieve training. Hierbij gebruiken we onder andere de “kantoorsafari” en oefenen we het aanspreken van collega’s.

werkplekobservatie-en-veiligheidsdialoog

Vragen?

U kunt contact met ons opnemen via emailadres: vl@advisafe.com of telefonisch op nummer 0223-54 00 00

“Hele goede ervaren lesgever met goede voorbeelden”

deelnemer Tripod Refresh training