Auditeren van veiligheidscultuur (VL02)

Deze training is ook in-company mogelijk, wilt u meer informatie hierover?
neem dan contact op met AdviSafe op telefoonnummer 0223 54 00 00 of via emailadres vl@advisafe.com

Deze 2 daagse training biedt inzicht in de principes en modellen van veiligheidscultuur en de relatie met managementsystemen. Inzicht in de diverse meetmethoden van veiligheidscultuur en de relatie met de NEN norm Veiligheidsladder. Leren van specifieke vaardigheden gericht op het auditen van houding & gedrag.

Voor wie?

Ervaren HSE-auditoren die geen ervaring hebben met de norm van de Veiligheidsladder en bedrijven die diepgaande kennis over de norm en het systeem willen hebben.

Waar en wanneer?

Trainingslocatie: Nader te bepalen, centraal in het land.

Deze training duurt 2 aaneengesloten dagen, de trainingstijden zijn van 9:00 tot 16:30, inloop mogelijk vanaf 8:30.

De trainingsdatums voor de open trainingen zijn:

  • 9 en 10 mei 2017
  • 13 en 14 juni 2017
  • 19 en 20 september 2017
  • 4 en 5 oktober 2017
  • 22 en 23 november 2017
  • 13 en 14 december 2017

Kosten: € 990,00 per deelnemer

Interesse in deze training? klik hier voor het inschrijfformulier.

Programma:

Dag 1

We bespreken de principes en modellen van veiligheidscultuur, zowel de normatieve modellen als de niet-normatieve modellen. We gaan in op actuele inzichten rond houding en gedrag en methodes dit te meten. Ook op het leren herkennen van gedrag op de werkvloer dat hoort bij Trede 2, 3, 4 of 5. We gaan in op gespreks- en observatietechnieken en wijze van rapporteren.

In de middag bespreken we uitgebreid het NEN certificatieschema en lopen de managementaspecten en de bedrijfskarakteristieken door. auditen-van-veiligheidscultuur

We bespreken uitgebreid de eisen, criteria en scores van het certificatieschema zoals geformuleerd voor trede 2,3,4 en 5. We gaan in het bijzonder in op de auditorrichtlijnen.

Dag 2

We gaan aan de slag met het auditen van de norm. De focus ligt hier op de verschillen met het auditen van andere normen zoals ISO normen van managementsystemen en VCA en doen dit met actieve werkvormen en casuïstiek.

 

Geadviseerde voorkennis

Mogelijke Vervolgtrainingen

Vragen?

U kunt contact met ons opnemen via emailadres: vl@advisafe.com of telefonisch op nummer 0223-54 00 00

“De adviseur was integer, gericht en discreet in zijn onderzoek. De onderzoeksresultaten hebben geleid tot nieuwe inzichten en zijn erg waardevol gebleken”

Koene Ritzema, Operations Manager, Centrica Production Nederland BV