Auditeren van veiligheidscultuur (VL02)

Deze training is ook in-company mogelijk, wilt u meer informatie hierover?
neem dan contact op met AdviSafe op telefoonnummer 0223 54 00 00 of via emailadres vl@advisafe.com

Deze 2 daagse training biedt inzicht in de principes en modellen van veiligheidscultuur en de relatie met managementsystemen. Inzicht in de diverse meetmethoden van veiligheidscultuur en de relatie met de NEN norm Veiligheidsladder. Leren van specifieke vaardigheden gericht op het auditen van houding & gedrag.

Voor wie?

Ervaren HSE-auditoren die geen ervaring hebben met de norm van de Veiligheidsladder en bedrijven die diepgaande kennis over de norm en het systeem willen hebben.

Programma:

Dag 1

We bespreken de principes en modellen van veiligheidscultuur, zowel de normatieve modellen als de niet-normatieve modellen. We gaan in op actuele inzichten rond houding en gedrag en methodes dit te meten. Ook op het leren herkennen van gedrag op de werkvloer dat hoort bij Trede 2, 3, 4 of 5. We gaan in op gespreks- en observatietechnieken en wijze van rapporteren.

In de middag bespreken we uitgebreid het NEN certificatieschema en lopen de managementaspecten en de bedrijfskarakteristieken door. auditen-van-veiligheidscultuur

We bespreken uitgebreid de eisen, criteria en scores van het certificatieschema zoals geformuleerd voor trede 2,3,4 en 5. We gaan in het bijzonder in op de auditorrichtlijnen.

Dag 2

We gaan aan de slag met het auditen van de norm. De focus ligt hier op de verschillen met het auditen van andere normen zoals ISO normen van managementsystemen en VCA en doen dit met actieve werkvormen en casuïstiek.

 

Geadviseerde voorkennis

Mogelijke Vervolgtrainingen

Vragen?

U kunt contact met ons opnemen via emailadres: vl@advisafe.com of telefonisch op nummer 0223-54 00 00

“Enthousiast, practisch en concrete presentatie. Heel nuttig en van grote toepasbaarheid”

deelnemer EnergyCafé