Peter Pouwels gecertificeerd process operator VQ-POH3 (NAM gedetacheerd Atlas Professionals)

Op 30 jppuni j.l. kreeg AdviSafe groen licht van haar IV dat het VQ-POH3 certificaat geclaimed kon worden voor learner Peter Pouwels van de NAM. Het kwalificatie traject dat Peter heeft door lopen de afgelopen jaren verdient extra aandacht vanwege zijn enorme motivatie. “De parel van de klas” noemen wij dat!

Peter is sinds 2008 werkzaam als proces operator bij de NAM, gedetacheerd via contractor bureau Atlas Professionals. Aangezien VQ-POH3 een verplicht onderdeel is van het carrière pad van een operator bij NAM ging ook Peter aan de slag met het verzamelen van evidence voor zijn portfolio. Zijn eerste stukje evidence dateert uit 2012. Peter was op dat moment nog niet officieel geregistreerd als learner bij AdviSafe want in principe wordt VQ-POH3 bij NAM alleen ingezet bij eigen personeel. Daardoor liet Peter zich echter niet weerhouden. Zijn doel was om aantoonbare competentie te verkrijgen naast zijn ‘oude’ VaPro-B opleiding zowel in theorie (Knowledge) als in praktijk (Performance). Peter heeft al zijn 17 assessments gedaan naast zijn full continue diensten wat betekende dat hij er heel veel vrije tijd in heeft gestoken. Hij erkend dat dit hem nooit was gelukt zonder de volledige support van het thuisfront en zijn mentor Age Doe en assessor Jacob Salomons.

In 2015 werd AdviSafe benaderd door Peter’s assessor Jacob met de vraag of wij zijn portfolio wilden beoordelen ondanks dat hij niet officieel geregistreerd was. Het team van  IV’s hebben zich toen gebogen over dit knap stukje werk van Peter. Meteen duidelijk was de hoge kwaliteitsstandaard en dat dit een operator was die wist waar hij het over had. Met elkaar is besloten om een paar wijzigingen door te voeren zodat Peter zijn kwalificatie traject alsnog officieel kon voltooien middels het Experienced Operator Traject. Peter had immers als werkervaring sinds 1989 in de olie en gas industrie.

Afgelopen juni dit jaar heeft Peter zijn portfolio bij AdviSafe ingeleverd en is hij officieel competent. Het certificaat is overhandigd door IV Arend Oost op de locatie Hoogezand in het bij zijn van Peter’s vrouw en Assessor Jacob Salomons. AdviSafe feliciteert Peter met zijn behaalde kwalificatie en wensen hem veel succes met zijn verdere carrière bij NAM.

 

VQ staat voor ‘Vocational Qualification’ en is gebaseerd op een Engels georiënteerd competentie kwalificatie systeem. De oprichter van het VQ systeem was het Scottish Qualifications Authority.  VQ-POH3 is een gerenommeerd competentietraject dat gecertificeerd is  door de OPITO. Bij een succesvolle trajectafsluiting ontvangt de proces operator het internationaal erkende POH3 (Processing Operations Hydrocarbons 3) certificaat.

“Enthousiast, practisch en concrete presentatie. Heel nuttig en van grote toepasbaarheid”

deelnemer EnergyCafé