Introductiebijeenkomst Veiligheidsladder

Wat is de Veiligheidsladder?

ProRail heeft de veiligheidsladder ontwikkeld omdat zij streven naar nul vermijdbare ongevallen.

In 2016 heeft ProRail het eigendom en beheer van de veiligheidsladder overgedragen aan de stichting NEN. De Veiligheidsladder is een praktische benadering van veiligheidscultuur met een ontwikkelingsmodel dat bestaat uit 5 treden. Ieder bedrijf kiest een doelstelling op basis van de huidige situatie en de haalbare gewenste situatie en kan zo groeien naar het geambieerde stadium.

De veiligheidsladder gaat niet zo zeer alleen over het managementsysteem (“wat heb je wel/niet”), maar nog meer over houding en gedrag. Waarbij continu de vraag gesteld moet worden: “ Voert iedereen in zijn/haar rol het werk veilig uit voor zichzelf, voor zijn directe collega’s en voor het proces?”. De veiligheidsladder kan hierbij helpen want het is een norm waarmee op een objectieve manier gedrag is te meten.

Wat doet het?

De veiligheidsladder helpt u op een praktische manier om veilig gedrag en dus veilig samenwerken te verbeteren. Daarnaast kan het een eis zijn of worden van opdrachtgevers en biedt het voordelen bij het gunnen van opdrachten.
De Veiligheidsladder is aanvullend op systemen zoals VCA of andere gecertificeerde managementsystemen en legt meer de nadruk op houding & gedrag. De Veiligheidsladder gaat dus vooral over veilig werken in de praktijk met minder accent op de werking van het managementsysteem zelf.

Wat heeft uw organisatie te winnen met de veiligheidsladder?

Deze introductie is bedoeld om kennis te maken met alle aspecten van de veiligheidsladder en de betekenis ervan voor een eventueel certificeringstraject.

Misschien heeft u de wens te weten waar u staat op de veiligheidsladder? Of wilt u meer weten over wat de veiligheidsladder voor uw organisatie kan betekenen?

AdviSafe Risk Management B.V. is specialist in het organiseren van veiligheidscultuurtrajecten voor organisaties met aantoonbaar resultaat. Ook heeft AdviSafe de mogelijkheid om via assessments inzichtelijk te maken waar uw organisatie nu staat op de veiligheidsladder.  En vanzelfsprekend kunnen we u helpen op de gewenste trede uit te komen.

Interesse gewekt? Kom dan naar de introductiebijeenkomst op een van de volgende locaties:

  • Groningen          16 januari Hotel Groningen, Westerbroek
  • Maastricht         17 januari Hotel van der Valk, Maastricht
  • De Bilt                 24 januari Hotel de Bilt, nabij Utrecht

Tijd:  13:30-16:30 uur (inloop vanaf 13:00 uur), kosten: 250 Euro inclusief koffie, thee en materiaal.

Schrijf u hier in voor één van de bijeenkomsten

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen met Melinda Kok via emailadres vl@advisafe.com of telefonisch op nummer 0223 54 00 00

“Hele goede ervaren lesgever met goede voorbeelden”

deelnemer Tripod Refresh training